Fiber – Lan

 

Ytec Tele AB är företaget som kan leverera en helhetslösning för er. Vi utför allt från ProjekteringInstallationServiceUnderhållJour
Verksamheten har sitt säte i Ystad, men vårt arbets området sträcker sig över hela södra Sverige. Våra tjänster erbjuds till kabel-tv-bolag, fastighetsägare, samfällighetsföreningar och Fibersvetsprivatpersoner.Vi bedriver fortlöpande utbildningar av våran personal för att alltid kunna tillfredställa och inspirera våra kunder.

Att installera fiber eller lan är en process som består av olika arbetsmoment som kräver hög teknisk kompetens och noggrannhet.

Vad innebär fiber?

Tillskillnad från traditionell kabel med ledare av koppar, där informationen skickas med elektriska pulser, är fibern uppbyggd av glas och informationen skickas med ljuspulser (laser). Det ger en snabbare överföring (ljusets hastighet) och klarar att skicka signaler betydligt längre utan att de försämras.

Idag är fibern mer aktuell än någonsin och det är ingen tillfällighet. Sättet vi använder internet på ändras konstant, vi tittar på tv via playtjänster på nätet, vi sparar bilder och dokument via molntjänster och detta kräver hela tiden mer kapacitet. Genom att bygga ett fibernät möter man dessa krav på ett framtidssäkert sätt. Med vår breda erfarenhet hittar vi den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen just för dig som villaägare, fastighetsägare, samfällighetsförening eller byalag.

Installation.

JS5B

Vi har blåsutrustning som kan blåsa fiber upp till 3,5km
I dagsläget byggs nästan helt uteslutande 2 typer av nät:
FTTH (Fiber To The Home): Innebär att man att bygger med fiberkabel ända fram till kundens uttag i villan/lägenheten.
FTTB (Fiber To The Building): Här väljer man att dra fram fiber till byggnaden för att sen gå över till kopparkabel.
Ytec Tele AB är CANT-auktoriserade inom Fiber/Lan.  
 
 
 
 

Service-, underhåll- och jourverksamhet.

Vår serviceorganisation finns där när ni behöver hjälp. Med 30års erfarenhet av servicetjänster i näten kan vi på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt tillgodose era behov. Vi täcker hela kedjan, från huvudcentral till slutkund och inget uppdrag är för litet eller för stort.

Ibland händer det som inte får hända och dessutom på helt fel tid. Tv-bilden försvinner precis innan avspark på VM finalen eller internetuppkopplingen försvinner under budandet på Tradera. För ett företag är det ännu viktigare med en snabb felavhjälpning. Då kan det vara skönt ha ett jouravtal med oss. Vi skräddarsyr lösningen helt efter dina behov/krav och kan även här hjälpa dig med helheten, från att ta emot felanmälningar till åtgärd och återkoppling – 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året.

Referens.

Ytec började bygga fibernät i mitten av 90-talet och har idag en bred kundkrets som innefattar bl.a. Försvarsmakten, Comhem och Ystads energi.